Quesadilla Tarifi
- 600 gram tavuk ya da et bonfile
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 1 adet büyük Murmes kırmızı biber
- 1 adet çarliston biber
- 1 adet yeşil sivri biber
- 150-200 gram mantar
- 100 gram kaşar peyniri
- Tortilla ekmeği
- 1 tatlı kaşığı Murmes kekik
- 1 tatlı kaşığı Murmes karabiber
- 1 tatlı kaşığı Murmes pul biber
- Tuz
Quesadilla Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavuklar küp küp doğranıp, tencereye ya da wok tavaya atılır.
- Çok az su eklenir, ve suyunu çekene kadar pişirilir.
- Tavuklar suyunu çektikten sonra; soğan, biberler, mantar, yağ ve baharatlar eklenir.
- Piştikten sonra, tavuklar tortilla ekmeğinin arasına koyulur.
- Üzerine istenilen kadar kaşar rendesi eklenir ve yarım ay olacak şekilde kapatılır.
- Tercihen ızgara tavada tortillanın dışına çok az sıvı yağ sürülerek, içindeki kaşar eriyene ve ekmek hafif kızarana kadar ısıtılır.
- Afiyet olsun.