Quesadilla Tarifi

Quesadilla Tarifi

  • 600 gram tavuk ya da et bonfile
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 adet büyük Murmes kırmızı biber
  • 1 adet çarliston biber
  • 1 adet yeşil sivri biber
  • 150-200 gram mantar
  • 100 gram kaşar peyniri
  • Tortilla ekmeği
  • 1 tatlı kaşığı Murmes kekik
  • 1 tatlı kaşığı Murmes karabiber
  • 1 tatlı kaşığı Murmes pul biber
  • Tuz

 

 

 

Quesadilla Tarifi Nasıl Yapılır?

 

 

  1. Tavuklar küp küp doğranıp, tencereye ya da wok tavaya atılır.
  2. Çok az su eklenir, ve suyunu çekene kadar pişirilir.
  3. Tavuklar suyunu çektikten sonra; soğan, biberler, mantar, yağ ve baharatlar eklenir.
  4. Piştikten sonra, tavuklar tortilla ekmeğinin arasına koyulur.
  5. Üzerine istenilen kadar kaşar rendesi eklenir ve yarım ay olacak şekilde kapatılır.
  6. Tercihen ızgara tavada tortillanın dışına çok az sıvı yağ sürülerek, içindeki kaşar eriyene ve ekmek hafif kızarana kadar ısıtılır.
  7. Afiyet olsun.