Kayseri Yağlaması Tarifi
Hamuru için;
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1,5 su bardağı ılık süt
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
Bardak ölçüsü 200 ml
Kıymalı harç için;
- 700 gram kıyma
- 4 adet orta boy soğan
- 3 adet yeşil biber
- 3 adet domates
- 3 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı Murmes biber salçası
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı Murmes kekik
- 1 tatlı kaşığı Murmes karabiber
- 1 çay kaşığı Murmes kimyon
- 1 çay kaşığı Murmes pulbiber
Kayseri Yağlaması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamuru için un harç tüm malzemeler yoğurma kabına alınır karıştırılır un kontrollü olarak eklenir.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlanır. Üzeri örtülür 40 dakika mayalanmaya bırakılır.
- Mayalanan hamur tezgahın üzerine alınır 22 24 adet bezeye ayrılır merdane yardımıyla açılır.
- Orta ateşte olan tavaya alınarak pişirilir.
- Kıymalı harç için.
- Soğan ve biber robottan geçirilir zeytin yağı koyulmuş tencerede kavrulur.
- Kıyma eklenir kavurmaya devam edilir.
- Tereyağ eklenir eridikten sonra domates ve salça eklenir sonra baharatlar ve tuz ilave edilir.
- Son olarak kaynar su eklenir bir kaç dakika pişirilir ve ocağın altı kapatılır.
- Yufkalar katlanır kenar kısımları harca batırılır tepsiye koyulur üzerine harç eklenir.