
Ev Yapımı Sucuk Tarifi
- Sarımsakların kabuklarını soyun. Üzerine hafif tuz ilave ederek havanda dövün.
- Tüm baharatları ve tuzu bir kabın içine alın ve karıştırın.
- Derin bir kabın içine etleri alın.
- Üzerine Murmes sarımsakları ve Murmes sucuk baharat karışımını ilave ederek 20-25 dakika kadar yoğurun.
- Ardından üzerini streç filme sararak buzdolabında yaklaşık 1 gün dinlendirin.
- Çıkarıp et kıyma makinesinden geçirin. Eğer et kıyma makineniz yoksa dinlenen eti et dövme aletiyle dövün.
- Tekrar incelen etleri 20 dakika kadar yoğurun.
- Ardından bir huni ya da orta kalınlıkta plastik bir boru yardımıyla hazırladığınız eti kurutulmuş dana bağırsaklarının içine doldurun. Hava kabarcıklarının oluşmamasına özen gösterin.
- Her iki uç noktasında da boşluklar bırakın. Boşluk bıraktığınız kısımları kıvırın ve uçlarını birbirine bağlayın.
- İşlemi tüm ete uyguladıktan sonra elde ettiğiniz sucukları kalın bir ipe dizin. Güneş alan bir yerde hava sıcaklığına bağlı olarak 3-7 gün arasında bekletin. Eğer hava kabarcıkları oluşmuşsa onları iğne batırarak söndürün.
- Dinlenen sucuklarınızın üzerindeki tabakayı çıkararak afiyetle tüketin.