Doğru Baharat Nasıl Seçilir ?
Doğru Baharat Kullanımı Nasıl Olur ?
Baharat seçiminin en önemli noktalarından biri baharatın taze olmasıdır. Baharatlar yemeklere tadını veren yemeğin lezzet özelliğinin kazandırılmasını sağlar.
Peki doğru baharat nasıl seçilir. Öncelikle baharat alırken baharatın kokusuna ve rengine dikkat etmeniz gerekmektedir. Taze bir baharatta o baharata dair kokuyu rahatlıkla hissedersiniz. Kısaca taze olan baharatların rengi parlak ve canlı, kokusu hissedilebilir olmalıdır.
Hangi baharat hangi yemekte kullanılır ?
Et yemekleri için; genellikle güzel kokular veren ve ete lezzet katan defne yaprağı, kekik, zerdeçal ve kimyon gibi baharatlar kullanılmaktadır.
Sebze yemekleri için; nane, karabiber, zerdaçal gibi baharatlar kullanılmaktadır. Ayrıca sağlığınız için zerdeçalı bütün yemeklerinize azda olsa eklemeniz tavsiye edilmektedir.